Judecătorii de la Câmpulung Moldovenesc au admis propunerea făcută de procurorii locali și au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi frați reținuți și puși sub acuzare pentru șantaj și alte fapte comise cu violență.

Iliuță Pelepco, în vârstă de 27 de ani, a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni de șantaj, în timp ce Emilian Pelepco, de 24 de ani, este pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, distrugere, furt calificat, plus cinci infracțiuni de șantaj. Cei doi inculpați pot contesta măsura de arestare preventivă la instanța superioară iar până la o sentință definitivă a instanțelor de judecată se bucură de prezumția de nevonovăție.

În dosar mai sunt cercetați doi suspecți, care au fost de față când cei doi frați ar fi încasat sume de bani, urmând a se stabili rolul acestora.

Reamintim, polițiștii suceveni au acționat, sâmbătă, într-un caz în care s-a făcut o anchetă complexă și de durată, legată de certitudinea că cei care fac comerț în punctul turistic din Pasul Palma sunt șantajați de câțiva localnici care, sub pretextul că terenul de sub chioșcuri este al lor, le cereau sume de bani. Localnicii, un fel de interlopi locali, ajunseseră să ceară un soi de taxă de protecție și să fie violenți. Sâmbătă, în jurul orei 14.00, polițiștii de la Câmpulung Moldovenesc au organizat un flagrant la Vatra Moldoviței, vizați fiind doi localnici din Ciumârna, care tocmai încasaseră sumele de 1.500 de lei și 4.500 de euro, de la mai mulți comercianți. În urma perchezițiilor de la domiciliile suspecților, polițiștii au mai ridicat 21.000 de euro, o cantitate de lemn și un autoturism. Grupul infracțional pretindea sume de bani sub pretextul că ar deține terenurile de sub chioșcuri, fără a exista vreun act în acest sens. În timp, cine nu cotiza a ajuns să fie amenințat și apoi supus la intimidări directe, furturi din chioșcuri sau distrugeri, susțin anchetatorii.

Comerciant atacat și lovit de patru indivizi cu cagule pe față

Evenimentul care a pus probabil ”capac” situației deja tensionate din Pasul turistic Palma s-a petrecut în luna octombrie a anului trecut. Atunci, unul dintre comercianți a fost atacat și lovit în timp ce se afla în rulotă. El a fost atacat de patru indivizi cu cagule pe față, care au lovit cu pietre în rulota și în mașina sa. Omului i-a fost distrus un frigider cu răcoritoare și un dozator de bere iar când a ieșit din rulotă a fost lovit de unul dintre atacatori. Omul atacat a suferit leziuni la cap și la brațul cu care s-a apărat de loviturile aplicate cu un par. După acest episod, polițiștii au demarat o anchetă complexă, în care s-au implicat și cei de la Brigada de Operațiuni Speciale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc pentru stabilirea întregii activități infracționale și a participației infracționale a persoanelor implicate.