Veste importantă pentru numeroșii suceveni care aveau de așteptat până în august-septembrie-octombrie sau chiar până în noiembrie pentru a susține proba de traseu în vederea obținerii permisului de conducere.

Serviciul de Permise și Înmatriculări Suceava primește o importantă gură de oxigen din data de 16 mai, de când va putea examina într-un ritm mult mai intens.

 De pe 16 mai, timp de patru săptămâni, la Suceava vor fi detașați 13 examinatori, după care vor urma alte patru săptămâni cu 12 examinatori în plus.

În plus, vor fi și două weekenduri pe lună în care se vor face examinări, tot cu efective suplimentate din țară.

Așadar, rezumând, de la jumătatea lunii mai și până la jumătatea lunii iulie, vor fi două luni în care se vor putea examina circa 130 de candidați în plus în fiecare zi. Efectul va fi acela că de pe 16 mai vor putea intra la examen mult mai repede cei care erau programați în lunile august, septembrie, octombrie și noiembrie. În plus, pe locurile care vor rămâne libere în lunile de vară vor fi reprogramați cei care vor da în următoarea perioadă proba de sală.

Așadar, până la jumătatea lunii iulie, activitatea de la Serviciul de Permise Suceava va reveni la un ritm normal, iar candidații nu vor mai avea de așteptat câte 6 luni pentru a da proba de traseu.

Această rezolvare este tot una temporară, însă se remarcă totuși că acum este vorba de o suplimentare consistentă și pe termen lung.

O altă veste bună ar fi că există un demers prin care posturile de examinator blocate ar urma să fie scoase la concurs, pentru angajări din sursă externă. Cei care se vor înscrie la concurs ar urma să-și asume riscul de a pierde postul, în cazul în care cei 9 examinatori anchetați de DNA ar fi declarați nevinovați de instanțele de judecată ori ar primi o condamnare ușoară, cu amânarea aplicării pedepsei, fără interdicție de a mai profesa.