Luna mai va fi una deosebit de încărcată pentru antrenorii și jucătorii de la centrul de copii și juniori al Clubului Universitar din Suceava. În această perioadă sunt programate turneele finale la nivel de juniori I, II și III și IV la handbal masculin, unde gruparea suceveană s-a calificat cu echipe la fiecare categorie de vârstă. Mai mult, formațiile antrenate de Vasile Boca (J1), Ioan Tcaciuc (J2) și Bogdan Șoldănescu (J3) au acces între cele mai bune opt formații din țară după ce au terminat neînvinse grupele geografice și pe cele de valoare din care au făcut parte. Oricum centrul juvenil de la CSU din Suceava este considerat unul dintre cele mai puternice din România, în acest moment „alb-albaștrii” deținând titlul național la nivel de juniori II și pe cel de vicecampioni la juniori III.

„Din fericire suntem un pic aglomerați ca activitate, în condițiile în care nu ne ajung antrenorii ca să participăm la turneele finale. Este rodul unei munci imense, în care sunt implicați antrenorii, copiii și părinții, o operă de construcție de jucători al cărei rod se va vedea peste 8-10 ani. Nu putem decât să ne bucurăm că putem să aducem în atenție această preocupare a noastră. În afară de cele trei competiții de juniori, la care avem pretenții la medalii, mai este un concurs important pentru noi. Mai exact, vizăm calificarea la turneul final al Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, unde vom participa cu sportivi legitimați la clubul nostru, dar care învață la LPS Suceava. Un titlu național la nivel de licee nu cred că ar strica. Important este ca toate aceste competiții să fie gestionate cu înțelepciune și echilibru în ceea ce privește solicitarea jucătorilor, cât și în privința nevoii de rezultat, pentru ca la final să putem trage concluzii pertinente pentru fiecare jucător în parte, despre cât a progresat și ce perspective are în continuare”, a declarat antrenorul Petru Ghervan.

Primii vor intra în luptă juniorii II pregătiți de Ioan Tcaciuc și Vasile Boca, care în perioada 4-8 mai vor participa la turneul final de la Moreni, alături de formațiile CSM București, HC Dobrogea Sud Constanța, CSS Craiova, SCM Poli Timișoara, CSS Târgoviște, Liceul Teoretic „Liviu Rebreanu” Turda și LPS Târgu Mureș.

CSU din Suceava a fost repartizată în grupa A, având de jucat în această fază a competiției cu HC Dobrogea Sud Constanța (miercuri, ora 10.00), CSM București (joi, ora 12.30) și CSS Craiova (vineri, ora 12.30).

„Ne propunem clasări pe podium la naționale cu toate echipele de juniori. Sportivii noștri au muncit mult pe parcursul întregului sezon pregătindu-se pentru aceste turnee, iar acum trebuie să-și demonstreze valoarea. Vom trata fiecare joc ca pe o adevărată finală și vom încerca să dăm maximum”, a precizat Vasile Boca, coordonatorul centrului de copii și juniori al grupării sucevene.

Iată lotul de jucători cu care echipa de juniori II a Clubului Sportiv Universitar din Suceava va aborda turneul final de la Moreni:

- portari: Ștefan Cristian Leonte (2005), Claudio Zaharia (2006), Răzvan Rîpă (2006);

- linia de 9 metri: Codrin Dascălu (2006), Bogdan Florian Niculaie (2005), Codrin Radu (2005), Andrei Rață (2006), Teodor Moșneagu (2006), Răzvan Buzu (2007);

- extreme: Teodor Ilucă (2006), Ionuț Păscuț (2006), Cosmin Pop (2006), Luca Cazac (2007);

- pivoți: Emanuel Șerban (2006), Matei Tancău (2005), Florin Drăgoi-David (2005);

- antrenori: Ioan Tcaciuc și Vasile Boca;

- kinetoterapet: Mihai Vornicu.