Nevoia de sânge pentru pacienții din spitale este o problemă cu care se confruntă medicii în fiecare zi, în vreme ce restul lumii conștientizează această lipsă abia atunci când un cunoscut sau cineva drag lor are nevoie de transfuzii de sânge.

Tocmai de aceea, într-un demers de conștientizare a importanței acestui gest, în cursul zilei de marți, 3 mai, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, împreună cu managerul Spitalului Județean de Urgență Suceava, dr. Alexandru Calancea, cu inspectorul-șef al Jandarmeriei Suceava, Ionel Postelnicu, dar și cu reprezentantul Fundației Sânge pentru România, Andrei Iacov, au donat sânge, la Centrul de Transfuzii.

„Încă din timpul facultății, donez periodic sânge și vă încurajez și pe voi să faceți același lucru.

Astăzi am donat, încă o dată, pentru a trage un nou semnal de alarmă asupra nevoii donării de sânge. Fiecare picătură de sânge contează, întrucât, zilnic, mii de pacienți din spitalele din România au nevoie de transfuzii de sânge pentru a supraviețui. Donează și tu!”, a spus Lucian Harșovschi.

Sângele unui singur donator poate salva până la trei vieți. Mai multe detalii legate de condițiile minime pentru a fi donator de sânge, cât și despre beneficiile acestui act filantropic, se găsesc pe site-ul www.sangepentruromania.ro.