Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a trecut la un nou sistem de înmatriculare a vehiculelor, începând cu data de 18 aprilie a.c., a anunțat, marți, în conferință de presă, prefectul de Suceava, Alexandru Moldovan. Acesta a arătat că principalul avantaj al trecerii la noul sistem online pentru înmatricularea vehiculelor îl reprezintă eliberarea pe loc a plăcuțelor cu număr de înmatriculare și a dovezii înlocuitoare a certificatului de înmatriculare, pentru combinațiile de înmatriculare atribuite la rând, evitând astfel o deplasare ulterioară la sediul SPCRPCIV pentru ridicarea acestora. De asemenea, după tipărire, certificatele de înmatriculare sunt livrate la adresa de domiciliu a proprietarului, urmând ca pe viitor să poată fi livrate și la o altă adresă indicată de solicitant, odată cu depunerea documentelor la ghișeu.

Solicitantul operațiunilor de înmatriculare, transcriere sau eliberare a duplicatului certificatului de înmatriculare nu mai este nevoit să depună o cerere cu ocazia prezentării la ghișeu, aceasta se generează automat, fiind necesară doar semnătura solicitantului.

În ultimele 6 luni, în județul Suceava au fost emise 22.652 de certificate de înmatriculare; au fost efectuate 9.747 de înscrieri pentru prima dată în România, 11.699 de transcrieri în cazul schimbării proprietarului, au fost operate 3.094 de radieri auto din evidențe ca urmare a schimbării proprietarului, la cererea proprietarului, în cazul dezmembrării, furt, export etc. De asemenea, au fost atribuite 6.929 de autorizații de circulație provizorie și plăci pentru vehiculele care au fost înregistrate provizoriu pentru definitivarea documentelor în vederea înmatriculării definitive, pentru dealeri autorizați etc.