Poliția municipiului Fălticeni a organizat, luni dimineața și pe timp de seară, o acțiune de control cu efective mărite pe raza municipiului, în scopul creșterii climatului de siguranță.

În acțiune au fost angrenați 30 de agenți și ofițeri din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni.

Razia a venit în contextul unei tâlhării în stradă comise relativ recent, pe 21 aprilie.

Acțiunea per ansamblu a avut și o puternică componentă rutieră, fiind

reținute opt permise de conducere și 14 certificate de înmatriculare și retrase două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare.

Revenind la fapta de tâlhărie, pe 21 aprilie o femeie din Fălticeni a sesizat că un tânăr i-a sustras geanta pe care o avea pe umăr. 

În urma activităților investigativ-operative ale polițiștilor de la Biroul de Investigații Fălticeni a rezultat faptul că bănuiți de comiterea faptei sunt doi tineri din Baia, unul de 19 ani și unul de 17 ani.

După ce au adunat probatoriu, în cadrul raziei de luni, 2 mai, polițiștii au organizat o percheziție domiciliară la locuința celor doi suspecți. Polițiștii au ridicat mai multe haine care ar fi fost folosite de cei doi în ziua comiterii faptei și, cel mai important, telefonul victimei.

Tânărul de 19 ani a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, în timp ce minorul de 17 ani pentru complicitate la tâlhărie calificată.  Primul ar fi acționat direct asupra victimei, iar al doilea a avut rolul de a-i asigura spatele.

Primul a fost introdus în arestul poliției județene, în timp ce minorul este cercetat în stare de libertate.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.