Poliția Română l-a dat oficial în urmărire pe Gheorghe Octavian Tiberius Vatamaniuc, din Sucevița, în baza mandatului de arestare în lipsă emis de Judecătoria Rădăuți, vineri, 6 mai. Vamataniuc a fost arestat la propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, pentru comiterea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului. Așadar, bărbatul în vârstă de 42 de ani a devenit oficial urmărit iar dacă nu va reveni în țară va fi dat în urmărire și la nivel internațional.

Totul a plecat de la un conflict din noaptea de 25 spre 26 aprilie, care a continuat cu o urmărire în trafic. Un BMW în care se aflau doi bărbați a fost urmărit de un Audi condus de Vatamaniuc. La un moment dat, BMW-ul a intrat pe contrasens, a rulat aproape 40 de metri pe spațiul verde, a scos din rădăcini un copac, iar apoi s-a răsturnat în albia râului Sucevița. Cei doi bărbați au rămas încarcerați și a fost nevoie de intervenția echipajelor specializate ale ISU Suceava pentru a fi scoși dintre fiarele contorsionate. Vatamaniuc neagă că a acroșat BMW-ul care a ajuns în albia râului Sucevița, înainte de accident. Între cele două mașini a fost un impact, însă nu se știe dacă fix înainte de accident sau anterior.

Accidentul a dus la decesul lui Adrian-Ilie Mihalescu, de 34 de ani, din Marginea, și la rănirea gravă a șoferului, Dionisie Rotar, de 47 de ani, tot din Marginea. Acesta din urmă și-a revenit în ultimele zile, deși se afla într-o stare gravă. El este încă internat la Spitalul Județean Suceava însă a fost extubat, fiind recuperat neurologic.

Vatamaiuc avea o alcoolemie de 1,97 la mie în sânge când s-a urcat la volan și mai este trimis în judecată într-un dosar, pentru ”conducere fără permis” și ”instigare la participație improprie la fals intelectual”.

”Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Rădăuți a emis la data de 06.05.2022 mandat de arestare preventivă, fiind cercetat pentru savarșirea infracțiunii prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, cu aplicarea art. 41 Cod penal.Semnalmente: rasa caucazian, ten deschis, constituție atletică, înălțimea 177 cm, ochi albaștri, conturul feței oval deschis, sprâncene arcuite. Semn particular: prezintă cicatrice frunte”, se arată pe site-ul Poliției Române, descrierea fiind însoțită de fotografie. Se face apel la persoanele care pot da informații despre locația în care se află urmăritul.