Periplul nostru prin lumea poveștilor, a poeziilor, a fotografiilor a continuat, având un mod adaptat sosirii caldei primăveri și, nu în ultimul rând, în așteptarea Sfintelor Sărbători Pascale.

Ne-am întrecut în găsirea unor cuvinte încărcate de pozitivitate, entuziasm, stare de bine, pe care apoi le-am inserat în creații proprii, pentru care am fost premiați.

*Primăvară albă, primăvară verde, / Unde umbra ți se pierde? / În zâmbete vesele.

Primăvară albă, primăvară verde.

Viața ca o primăvară - / Pasăre rară, ce zboară / Peste toate, peste toți / Bucură-te oricând poți!

Primăvară jucăușă, vino, vino iar la ușă! / Și pătrunde-n a mea casă și te-așază iar la masă! / Haide, vino primăvară! / Te doresc ca pe-o comoară.

Să respir, s-alerg, să zbor, primăvara să ador / Gând senin și cerul clar, primăvara vine iar! / Flori și fluturi colorați / Primăvara, adorați!*Iurcov Sara, cls. a V-a, Palatul Copiilor Suceava, prof. coord. Alina Șandru.

O altă temă aleasă a fost să aflăm cât mai mult despre Obiceiurile de Paşte în regiunile României, iar doamna profesoară Buculei Mihaela ne-a prezentat fotografii de la Festivalul Național al ouălor încondeiate, care a avut loc la Ciocănești, premergător Floriilor. Totodată am vizitat Târgul de Paște de la Suceava și am aflat povești de la meșterii populari, despre meșteșugurile pe care aceștia le practică.

Bucuria trăită de noi de minunea Învierii Domnului nostru Iisus Hristos o dorim și o dăruim tuturor.

Activitățile comune continuă și în luna mai, prin lansarea unei invitații către copii de a surprinde frumusețea primăverii în cuvinte și în imagini.

Palatul Copiilor Suceava, cercul Cenaclu literar/Teatru, prof. Alina Șandru și cercul Redacție, presă/Foto Cineclub, prof. Mihaela Buculei