Regretatul doctor anestezist Gheorghe Țeudan va fi condus pe ultimul drum, marți, 10 mai, de la capela cimitirului Pacea (vechi), unde a fost depus. Slujba de înmormântare va începe la ora 13.00, conform unui anunț al familiei.

Doctorul Gheorghe-Ovidiu Țeudan a fost unul dintre cei mai iubiți și apreciați medici din Suceava, atât de pacienți, cât și de colegi. A absolvit Facultatea de Medicină Generală din București în anul 1970, apoi s-a specializat în Anestezie și Terapie Intensivă și a început să lucreze la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. A fost medic-șef al secției ATI, a condus Colegiul Medicilor Suceava timp de două mandate, ca președinte, și a fost director al Spitalului Județean de Urgență din Suceava. După pensionarea de la spital a continuat să lucreze ca medic anestezist în sistemul medical privat. A fost căsătorit cu farmacista Elena Țeudan și au avut doi copii, Andreea-Minodora și Florian, de la care au cinci nepoți.

Doctorul Țeudan a plecat dintre noi lin, în somn, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la vârsta de 75 de ani. Oamenii care l-au cunoscut au numai cuvinte de apreciere la adresa sa – ca „excelent profesionist”, găsind soluții de salvare a pacienților și în momente când totul părea pierdut; „bun coleg”; „om deosebit, cum rar întîlnești”; „prieten adevărat”; „om și medic minunat”; „un om deosebit, cu un suflet de aur”; „profesionist desăvârșit și un om mare”; „a fost cel mai bun anestezist, un doctor cu suflet mare”; „medic excepțional”; „profesionist de înaltă calitate, care și-a practicat profesia cu pasiune, empatie și rigurozitate matematică”. A fost un veșnic optimist, a prețuit și a iubit viața ca valoare supremă a omului pe pământ.