Singurul medic neonatolog al Spitalului Municipal Fălticeni este dr.  Mariana Sigmund, care răspunde de cele 15 paturi ale compartimentului de Neonatologie din cadrul secției Obstetrică -Ginecologie. Managerul spitalului, dr. Vlad Morariu, a declarat, marți, că îi este profund recunoscător doctoriției Sigmund, care la 75 de ani continuă să profeseze în spital, astfel încât funcționarea acestui compartiment poate fi asigurată. „Doamna doctor locuiește chiar lângă spital și nu s-a întâmplat vreodată să nu vină imediat ce a fost chemată. La noi îngrijirea nou-născuţilor sănătoşi este în sistem ,,rooming-in”, mama și nou-născutul stau împreună, astfel că Neonatologia este absolut necesară”, a spus dr. Morariu.

Dr. Mariana Sigmund profesează din 1974.  A început cariera de medic la dispensarul din Dolhești, apoi a continuat la Fălticeni. În cei aprope 50 de ani de practicare a medicinei pediatrice a avut grijă de mii de nou-născuți, unii cu greutate sub 1.000 de grame, pentru supraviețuirea cărora a luptat cu încrâncenare.

Pentru devotamentul său pentru copii, pentru profesie și pentru comunitate, anul trecut Consiliul Local Fălticeni i-a acordat titlul de „Cetățean de Onoare”.