Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan este de părere că pentru autoritățile administrației publice din România urmează cea mai bună perioadă din perspectiva oportunităților financiare pentru susținerea proiectelor de investiții de interes local.

”Pe lângă programele naționale de investiții susținute din bugetul național, zeci de miliarde de euro sunt disponibile pentru toată gama de proiecte necesare modernizării comunităților locale. Școli, creșe, grădinițe, servicii sanitare, utilități, drumuri, poduri, infrastructură de transporturi, ape uzate, deșeuri, împăduriri, proiecte de mediu, dezvoltarea de unități de producție locală și lista de oportunități pare să nu se mai termine. Personal, nu pot să nu mă bucur când îmi amintesc despre faptul că mulți primari harnici își propuneau obiective mărețe și, într-un final, abandonau proiectele bune pentru oameni din cauza lipsei banilor. Din fericire, astăzi problema banilor nu mai există. Dimpotrivă, sumele uriașe pe care le avem la dispoziție, raportate la termenele scurte în care trebuie să utilizăm acești bani ne obligă fim eficace în acțiunile noastre pentru a nu rata această șansă istorică”, este de părere Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean mai spune că Suceava, unul dintre județele cu o populație mare între județele țării, este unul dintre principalii beneficiari ai Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, cu proiecte de peste 1,66 miliarde de lei.

”Mulțumesc Guvernului condus de Președintele PNL Nicolae Ciucă, un guvern care a demonstrat prin fapte că România trebuie să se dezvolte armonios în toate provinciile sale, mai ales în zonele cu nevoi mai mari de finanțare. Cu toate acestea, îmi doresc ca Suceava să privească cu maxim interes toate oportunitățile de finanțare care urmează să fie lansate prin Planul Național de Redresare și Reziliență sau prin programele operaționale aferente cadrului financiar 2021-2027. Vorbim despre un volum uriaș de finanțare, de peste 80 de miliarde de euro, resurse din care județul meu poate să atragă alte câteva miliarde de lei, atât pentru investiții publice, cât și pentru dezvoltarea economiei din județ”, a mai arătat Ioan Balan.

Deputatul liberal susține că în ciuda evenimentelor din țara vecină, România o perioadă de stabilitate politică și guvernamentală, ceea ce este un drum liber pentru realizarea tuturor proiectelor de dezvoltare, astfel încât depinde doar de noi să punem în practică proiectele de investiții.