Lucrările de deviere a conductelor de termoficare de pe ruta alternativă Suceava – Botoșani se apropie de finalizare, încât furnizarea apei calde în sistem centralizat, în municipiul reședință de județ, ar putea fi reluată chiar de sâmbătă dimineață.

Anunțul a fost făcut de către primarul Sucevei, Ion Lungu, care în primul rând a ținut să își prezinte scuze în fața sucevenilor pentru neplăcerile cauzate de întreruperea furnizării apei calde.

„Este o problemă de forță majoră, vrem să terminăm tronsonul II al rutei alternative Suceava – Botoșani până la 30 iunie și asta impune și devierea conductelor de termoficare care trec pe acolo. Am angajamentul formațiilor care lucrează acolo că vor finaliza lucrarea miercuri noapte, încât să poată începe de joi umplerea circuitelor. Sper ca sâmbătă dimineață să avem din nou apă caldă în oraș”, a spus Ion Lungu.

Edilul sucevean a precizat că lucrarea respectivă ar fi trebuit executată încă de la începutul lunii mai, dar a fost amânată pentru acum, deoarece, din cauza vremii capricioase și a nopților foarte friguroase, atunci încă se mai furniza și energie termică, încât nu ar fi fost oprită doar apa caldă, ci și căldura.

Furnizarea apei calde pentru consumatorii racordați la sistemul centralizat din Suceava a fost întreruptă duminică, 15 mai, după ora 22.00.