Casa de Poezie Light of ink organizează o nouă Seară de Poezie (5), vineri, 20 mai 2022, de la ora 16.00, la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava, Strada Mihai Viteazu 24. Invitații serii de poezie sunt poetul Leonard Matei și poeta Alexandra Crăciun.

Moderatorii evenimentului cultural, prof. Gheorghe Cîrstian și poeta Sorina Rîndașu, vor dialoga cu Leonard Matei despre volumul „Orașul decolorat - glorios în rimă”, apărut în anul 2020, la Editura EIKON, cu o prefață de Doru Căstăian. (https://www.librariaeikon.ro/.../837-oraul-decolorat...).
Leonard Matei (n. 1978, Galați) este absolvent de studii economice și de filosofie, master în istorie. A debutat cu volumul ,,Ninsoare în Paști” (Editura Pax Aura Mundi, 2003). A urmat volumul ,,În dialog cu al treilea” (Editura Grand Godot, 2016, cu o variantă braille, tipărită la Asociația Nevăzătorilor din România, în 2017).

În 2020, îi apare volumul „Orașul decolorat – glorios în rimă”, la Editura EIKON. Este membru fondator al Cenaclului de Poezie „Anton Holban”, din cadrul Casei Corpului Didactic Galați (care a activat în perioada 1995-2001, coordonat de profesorul Constantin S. Dimofte), membru fondator al Cenaclului studențesc „Gellu Naum”, al Cenaclului literar „Doi”, al Grupului literar „Lampisterii”, al Cenaclului literar „Cubul Critic Oblio”, toate din Galați.

Membru al Cenaclului Literar „Noduri și Semne”, din anul 2011 până în prezent. „O pot spune fără teama de a exagera: poezia din volumul de față este cât se poate de originală, generată de o sensibilitate citadină școlită deopotrivă la școala oniricilor și a douămiiștilor. Leonard Matei este un poet al tensiunilor bine controlate, un echilibrist estetic, care își stăpânește mijloacele, un bricoleur a cărui poezie nu dă vreo clipă impresia de inconsistență sau de angrenaj pripit, un gânditor al limbajului ce nu se pierde în sofistică. Cumva, face parte din generația sa, deși ia de la moderniști nostalgia descrâncenată pe care o alătură atrocității realului și, în general, ia de oriunde are nevoie dintr-o istorie a mijloacelor estetice de care nu pare străin. Un poet veritabil, pe care îl așteptăm în continuare cu interes real.” (Doru Căstăian)
Alexandra Crăciun debutează la Seara de Poezie. Este elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Petru Rareș” din municipiul Suceava, membră a Casei de Poezie Light of ink.