Profesori și studenți de la mai multe universități din țară participă începând de astăzi la școala de vară  cu tema „Dezvoltarea competențelor antreprenoriale prin protejarea patrimoniului - Ateliere Cacica – Oameni și Sare”, ediţia a V-a. Evenimentul  este organizat de către Facultatea de Economie, Administraţie şi Afaceri (FEAA) din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” din Suceava și se va derula în perioada 19-24 septembrie în campusul universitar, corp A şi în mai multe spații din comuna Cacica.

La ediţia din acest an a şcolii de vară participă profesori și studenți de la mai multe universităţi, precum Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Gheorghe Asachi” Iași, Academia de Studii Economice din București, Universitatea din București și Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu" din Sibiu.

În cadrul evenimentului studenţii, masteranzii şi doctoranzii selectaţi vor participa la diverse activităţi, vor avea sesiuni de lucru în echipă şi vor face vizite în teren, familiarizându-se cu domeniul antreprenorial şi cu reala complexitate a acestuia, dar şi cu frumusețile naturale și cu patrimoniul istoric-cultural unic din județul Suceava.Dincolo de activitățile interesante care se vor desfăşura în cadrul programului stabilit invitații școlii de vară vor face vizite la Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Basilica Minor din Cacica şi Salina Cacica. Şcoala de vară va culmina cu organizarea unei pieţe volante, denumită Piaţa Satului, unde vor fi prezenţi producători locali, iar participanţii de la școala de vară vor avea posibilitatea să valorifice rezultatele și produsele obţinute în cadrul atelierelor la care au participat.

Programul celor 7 zile va reprezenta o experienţă unică, deoarece participanții vor intra în contact direct cu experţi, specialişti în domeniul antreprenorial, precum şi cu diverşi antreprenori. Programul detaliat al şcolii de vară poate fi consultat pe pagina facultăţii,  accesând următorul link https://scoaladevarafeaa.usm.ro/program