Doi șoferi sunt cercetați penal, iar unul dintre ei a și fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, după ce au comis accidente rutiere soldate cu rănirea unor persoane și au plecat de la locul faptelor.

Unul din cazuri s-a petrecut pe 21 septembrie, pe strada Universității, din municipiul Suceava. Aflat la volanul unui autoturism, un tânăr de 23 de ani, din Moldovița, a lovit o minoră de 13 ani, iar apoi a plecat mai departe. Fata s-a prezentat a doua zi la spital, ocazie cu care a povestit și ce anume s-a întâmplat. Șoferul a fost identificat rapid, iar acum este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „ părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia”.

Al doilea caz este ceva mai vechi, din data de 5 septembrie. Accidentul s-a petrecut pe DJ 177A, în fața unei societăți din Frasin. Mașina condusă de un localnic în vârstă de 45 de ani a intrat în coliziune cu un moped, condus de un bărbat de 39 de ani, tot din Frasin. Bărbatul de pe moped a suferit leziuni, motiv pentru care a fost transportat la spital pentru a primi îngrijiri medicale. A stat internat timp de 11 zile, iar ulterior a anunțat poliția. Ambii conducători s-au ales cu dosare penale. Mopedistul pentru „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar șoferul pentru „vătămare corporală din culpă” şi „părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie”. Mai mult, acesta a fost și reținut pentru o perioadă de 24 de ore.