Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava a organizat cea de-a IX-a ediție a Concursului Interjudețean „Mate&&Info”, competiție care a reunit 141 de participanți din județele Neamț, Iași și Botoșani.

Competiția este organizată de colegiul sucevean, urmărind stimularea creativității și competitivității elevilor claselor V-XII, în domeniul informaticii și matematicii.

Concursul cuprinde două secțiuni: Matematică-Informatică și Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia, fiind antrenați elevii talentați la disciplinele informatică, matematică. Din comisia de organizare a concursului au făcut parte prof. Adrian Petrișor și ing. Gabriela Nenec.

Sponsorul principal, firma S.C. Promoart Suceava, reprezentată de inginer Andrei Stanciu, a făcut și în acest an posibilă organizarea competiției.

 

·       Laureații

 

La finele săptămânii trecute, Colegiul „Ştefan cel Mare” i-a recompensat pe laureaţii concursului.

Premiile au fost numeroase și stimulative. La clasa a V-a, Premiul I a fost câștigat de David Cristian Moruz, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, îndrumat de profesorii Adrian Petrișor și Raluca Crisantha Alexa.

Premiantul de la clasa a VI-a a fost Toma-Dimitrie Știrbu, de la Colegiul „Ștefan cel Mare”, îndrumat de profesorii Mihaela Hatmanu și Raluca Crisantha Alexa. Premiul I a fost obținut și de elevul Ioan-Alexandru Livadaru, din clasa a VIII-a, de la Colegiul Național „Nicu Gane” Fălticeni/ Clubul Copiilor Fălticeni, îndrumat de profesorii Liviu Pînzaru, Florin Ilincăi, Florentina Pavel. La clasa a VII-a nu a fost acordat premiul I.

Premiul I a mai fost obținut de liceenii: Tudor Andrei Aparaschivei (clasa a IX-a, Colegiul „Ștefan cel Mare”, profesori îndrumători Adrian Petrișor, Raluca Costineanu și Cristian Amorăriței), Cristian Luchian (clasa a X-a, Colegiul Național de Informatică Piatra Neamț, profesori îndrumători Petre Ciobanu, Florentina Ungureanu), Alexandru Ispir (clasa a XI-a, Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Raluca Costineanu, Adrian Petrișor și Constantin Scutaru), Șerban Orza (clasa a XII-a, Colegiul „Ștefan cel Mare”, prof. Ovidiu-Marian Marcu, Daniela Marcu, Marius Marchitan).

La secțiunea Pagini Web/ Soft Educațional/ Multimedia, Premiul I a fost obținut de elevul Armand Miron, de la Liceul Teoretic de Informatică "Grigore Moisil" Iași, îndrumat de profesorii Mirela Țibu, Simona Iuscinschi, pentru Softul Educațional MILKY MAY.

Echipa de liceeni a colegiului din care au făcut parte Sebastian Cristian Crefeleanu, Tudor-Adrian Coșoreanu, Maria Ioana Luțac, Ianis Logofătul, Tudor Ștefan Vizitiu, Eduard Sebastian Pușcaș, Iustina-Elena Manolache, Tudor Caciur-Aioanei a câștigat tot Premiul I pentru filmul Șarlatanul. Această echipă a fost coordonată de profesorii Adrian Petrișor și Didina Petrișor.

Detalii despre concurs și rezultatele detaliate se pot accesa  pe site-ul colegiului la adresa: https://cnstefancelmare.ro/pagini/211-concursul-mate-info-editia-a-ix-a.