Timp de trei zile, în municipiul Suceava vor avea loc evenimente care să celebreze Ziua Bucovinei și Marea Unire.

De la spectacol de dansuri și muzică populară, dezvelirea unei statui, sfințirea unui monument, până la aprinderea luminilor de sărbătoare, deschiderea Târgului de Crăciun și paradă militară, toate au ca scop marcarea acestor evenimente importante din istoria noastră.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că primul eveniment va avea loc duminică, 27 noiembrie, la ora 15.00 - un spectacol susținut de Ansamblul „Arcanul”, în cinstea Zilei Bucovinei.

Spectacolul este finanțat majoritar de Primăria Suceava, iar organizarea sa cu o zi înainte este cauzată de faptul că 28 noiembrie este într-o luni, zi lucrătoare, când nu pot participa la evenimente toți cei care doresc.

„Luni, 28 noiembrie, la ora 10.00 va avea loc dezvelirea statuii lui Iacob Zadik, pe Aleea Unioniștilor, la ora 11.00 va fi sfințit monumentul Turnul Unirii, de la Biserica Adormirea Maicii Domnului din spatele Tribunalului, unde principalul finanțator este Primăria Suceava și s-a făcut un lucru bun. Am convenit cu conducerea Consiliului Județean Suceava și cea a Arhiepiscopiei să facem acum acest eveniment, deoarece în pandemie nu a fost posibil.

La ora 18.00 va avea loc aprinderea luminilor de sărbătoare în bradul de Crăciun din Centru și în cele oraș, precum și deschiderea Târgului de Crăciun”, a precizat Ion Lungu.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, la ora 12.00, va avea loc parada militară, în fața Pieței Steagurilor – zona Aleea Unioniștilor.