Transportul public din municipiul Suceava este prezent în mediul online și în varianta de aplicație pentru mobil.

În cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 15 decembrie, viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că noua aplicație de mobil, Suceava Pass, este disponibilă gratuit pe sistemele de operare Android și IOS (iPhone), fiind o variantă utilă de procurare a biletelor de călătorie sau abonamentelor, precum și de aflare a diverse alte informații referitoare la transportul public de călători.

„Fac apel la suceveni să folosească aplicația de mobil, să folosească transportul public local, pe care îl îmbunătățim periodic, prin aducerea acestor mijloace de transport noi, prin oferirea de facilități.

Sucevenii pot folosi această aplicație, disponibilă gratuit, după ce își fac cont, iar de acolo pot achiziționa titlurile de călătorie – atât bilete, cât și abonamente.

În baza contractului vom avea în flota auto a TPL și 15 autobuze Solaris, din care 11 au ajuns deja – unul chiar azi, în timpul ședinței de CL. Din cele ajunse, 4 sunt deja pe traseu, iar restul la înmatriculare sau la stadiul de recepție”, a spus Lucian Harșovschi, care a precizat că a văzut aplicația, a testat-o împreună cu colegii din primărie și au avut unele observații, care se vor rezolva în perioada următoare, printr-o actualizare de soft.

Viceprimarul Sucevei a menționat că din 15 decembrie a devenit funcțional și traseul către Aeroport, cu această ocazie fiind introdus și autobuz de noapte în oraș, pentru că pe acest traseu, nr. 8, după ora 22.00 se va circula pe un traseu extins, în municipiul Suceava, din oră în oră, până la 8 dimineața, când se reia traseul Gară – Aeroport.