Cu suceveanul Alexandru Rață în mare formă, campioana României, Arcada Galați, s-a calificat în play-off-ul Cupei CEV la volei masculin. Învingători în deplasare cu 3-1 în fața finlandezilor de la Savo Volley Kuopio, gălățenii au câștigat cu același scor și returul disputat la mijlocul acestei săptămâni, în Sala Dunărea. Arcada s-a impus cu 3-1 (25-15, 28-30, 25-18, 25-21), la capătul unui meci în care Alexandru Rață a reușit nu mai puțin de 9 puncte.

Arcada: Malescha (18), Rață (9), Bala (7), Sobirov (7), Smits (6), Madsen (5), Butnaru (4), Lescov (3), Magdaș (2), Talpă (2), Bartunek (2), Kantor (libero), Cristudor (libero).

Echipa antrenată de Sergiu Stancu va avea însă o misiune foarte dificilă în „dubla” decisivă pentru accederea în sferturi, urmând să se confrunte cu formația Bluenergy Daiko Volley Piacenza. Gruparea italiană are în componență o serie de jucători foarte valoroși, precum ridicătorul campioanei olimpice, Brizard, campionul mondial Yuri Romano, dar și alți giganți ai voleiului, precum brazilianul Leal sau cubanezul Simon.

La cei doar 22 de ani ai săi, Alexandru Rață este dublu campion național și câștigător al Cupei României cu Arcada Galați. Crescut într-o familie de sportivi de performanță, atât tatăl, Sorin, cât și mama, Elena, practicând în tinerețe cu succes atletismul, Alex a fost descoperit la LPS Suceava de profesorul Tudor Orășanu, cu care a și jucat mai apoi la echipa locală de seniori, CSM.

În paralel cu sportul, Alexandru Rață urmează cursurile Facultății de Educație Fizică și Sport din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.