Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Suceava va beneficia, din această săptămână, de aportul a șase examinatori proprii, în vederea susținerii probei practice pentru obținerea permisului auto, a informat Prefectura Suceava, printr-un comunicat de presă.  În vederea examinării sunt planificați 430 de candidați.

Potrivit comunicatului, la acest moment, intervalul de timp dintre data susținerii probei teoretice și a celei practice este de aproximativ o lună și jumătate, fiind disponibile locuri pentru programare în data de 6 februarie 2023.

Pentru preschimbarea permiselor de conducere, perioada de așteptare este de circa o lună.

În perioada decembrie 2022 - februarie 2023, la nivel național va expira termenul de valabilitate administrativă a peste 450.000 de permise de conducere, documente emise în perioada decembrie 2012 – februarie 2013.

Prefectura face apel la posesorii de permise de conducere aflați în această situație să solicite preschimbarea permiselor de conducere înainte de expirarea valabilității administrative, parcurgând următorii pași: efectuarea programărilor online pe site-ul www.drpciv.ro; achitarea contravalorii permisului de conducere, de 89 lei, prin intermediul CEC, BCR, rețeaua de stații SelfPay, online – ghișeul.ro sau drpciv.ro secțiunea servicii online - plăți, mandat poștal etc.; pregătirea documentelor necesare pentru preschimbarea permisului de conducere (act de identitate valabil – original, fișa medicală, permisul  a cărui preschimbare este solicitată, în original, dovada efectuării plății taxei); prezentarea la sediu conform programării.