Șirul de incendieri intenționate de mașini a continuat și luni seară, după cum am anunțat deja în Monitorul de Suceava, în satul Brădățel, comuna Horodniceni. Este vorba de un VW Touran cu an de fabricație 2006, proprietatea unui localnic în vârstă de 35 de ani, mașina fiind parcată pe stradă, în fața locuinței. Autoturismul a ars violent, fiind distrus în proporție de 90%, fapt care nu miră având în vedere că a fost pus foc în interior.

Ei bine, la fel ca în ultimul caz de la Rădăuți, cu cele două mașini incendiate luni dimineață, și în acest caz autorul este un tânăr cu probleme psihice.

La locul producerii incendiului, polițiștii l-au identificat pe un tânăr de 26 de ani, cunoscut cu afecțiuni psihice, care a fost  imobilizat de polițiști și care a recunoscut că dat foc la autovehicul în mod intenționat.

Tânărul le-a spus polițiștilor că a văzut la știri cum mai mulți tineri au dat foc la un autovehicul pe raza municipiului Iași și a vrut să facă și el la fel.

Tânărul, Ioan M., figura în evidențele psihiatrilor, iar recent a fost obligat la tratament medical, pentru tulburări de comportament și alte probleme.

După incendierea de luni seară, tânărul a fost ridicat și transportat la Secția de Psihiatrie Burdujeni, iar ancheta polițiștilor continuă sub coordonarea unui procuror.