Câteva mii de oameni s-au bucurat, marți, de Festivalul Internațional al Obiceiurilor de Iarnă, găzduit de municipiul Suceava. Organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural Bucovina, pentru suceveni și turiștii care au ales Bucovina pentru a petrece această perioadă a anului, festivalul a început cu o paradă a celor aproximativ 30 de cete de urători, care au totalizat câteva sute de oameni, care au adus în fața publicului datinile și obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă din toate vetrele folclorice din județ. Parada urătorilor și mascaților a pornit din zona Stațiunii de Cercetări Agricole din Suceava și s-a oprit în centrul municipiului, în fața Muzeului de Științe ale Naturii, unde au urat pentru șefii administrației județene și locale: preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, primarul de Suceava, Ion Lungu, prefectul Alexandru Moldovan, parlamentarii PNL Ioan Balan și Bogdan Gheorghiu, vicepreședinții CJ Niculai Barbă și Vasile Tofan, administratorul public Irina Vasilciuc. Alături de Flutur s-a aflat și soția sa, interpreta de muzică populară Ana Ilca Mureşan, amândoi îmbrăcați în cojoace populare, albe, care îi evidențiau în grupul administrației.

Spectacolul a început cu pocnituri de bici și sunet de bucium și cu tradiționalul plug cu boi, în coarnele cărora Flutur a agățat colaci. Cu colaci a răsplătit și trupele de urători, care prin coloritul viu al costumelor şi spectacolul de dans şi muzică au încântat miile de oameni care i-au urmărit de pe trotuare, de la geamuri şi de la balcoane.

Urșii, caprele, căiuții, bandele lui Irod din diversele zone folclorice, Malanca de la Vicov, cu personajul Ştefan cel Mare călare pe un cal alb şi cu banda de hoți ai lui Palinciuc au impresionat prin costume, energie și dinamism.