Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava a organizat, în apropierea sărbătorilor de iarnă, spectacolul „Primiți cu toți, în casă, un înger de Crăciun!”, desfășurat pe terenul de sport al instituției.

Spectatori au fost copii, părinți și cadre didactice care s-au adunat cu mic cu mare pentru a participa la acest moment intrat deja în tradiția școlii, dar surprinzător prin emoție și prin calitate, de fiecare dată. Decorurile lucrate cu ingeniozitate și cu migală de către copiii coordonați de prof. Aneculăesei Mihaela au intermediat intrarea în lumea magică a satului bucovinean tradițional, unde, în seara de Ajun, familia se strânge laolaltă, bucurându-se de cel mai mare dar, acela de a fi împreună.  

„Întregul moment a reconstituit atmosfera de tihnă și de emoție pe care omul o trăiește în zilele premergătoare sărbătorii, în familie și în gospodărie: mama deretică prin casă, bunica coace, tata trebăluiește prin curte, iar bunicul are sacra misiune de a-i explica nepotului tradițiile străvechi”, au explicat organizatorii.

Printre artiști s-au numărat elevii din grupul vocal al școlii care au amintit, prin colindele interpretate, de scene ale Nașterii Domnului, nelipsiții urători (ambele grupuri au fost coordonate  de prof. Caliniuc Adriana), dar și mulți voluntari din Consiliul Școlar al Elevilor, coordonați de consilierul educativ Elena Adrobotoaei). Nu-i uităm nici pe cei care au transpus, prin recitare, lumea de poveste a satului bucovinean: Adela Șulea și Nica Alexandru.  

Ca de fiecare dată, aceste momente nu ar fi fost posibile fără sprijinul conducerii școlii, echipă managerială formată din directorul Moraru Dumitru și director adjunct Gulei Ancuța, dar și al Asociației de părinți, colaborare care a întărit încă o dată ideea că această școală este mai mult decât o instituție, devenind, din ce în ce mai mult „Familia Miron Costin”.

Felicitând echipa coordonatoare a activității, directorul Moraru Dumitru a amintit faptul că această sărbătoare reprezintă o perioadă a bucuriei, a generozității și a recunoștinței, dar și a gândurilor de viitor și le-a urat tuturor celor de față sărbători cu bucurie.