Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri două atenționări, din care una de tip cod galben, anunțând o schimbare a vremii în cea mai mare parte a țării, dar în special în zonele nord-vestice.

Conform meteorologilor, jumătate din județul Suceava se va afla sub incidența codului galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol, de vineri seara și până duminică după-amiază.

Prima atenționare a ANM este valabilă în intervalul 03 februarie, ora 10.00 – 05 februarie, ora 18.00, când aria ninsorilor se va extinde treptat din orele serii dinspre regiunile nord-vestice și va cuprinde cea mai mare parte a țării. Local se va depune strat nou de zăpadă, care va fi mai consistent în zonele montane. Prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 20…30 l/mp, cu precădere în jumătatea vestică a țării.

Vântul va prezenta local și temporar intensificări, cu viteze în medie de 50…60 km/h în majoritatea zonelor, iar la munte cu rafale de 65…75 km/h. Vor fi perioade în care intensificările de vânt se vor asocia cu ninsoare.

De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Codul galben este valabil numai pentru zonele marcate pe hartă, unde vor fi ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte.

În intervalul 03 februarie, ora 10.00 – 05 februarie, ora 18.00 temporar va ninge și vor fi perioade în care vântul va prezenta intensificări cu rafale de 50…70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m vântul va depăși 80…90 km/h, astfel încât va fi viscol și vizibilitate scăzută. În vestul Carpaților Meridionali se vor acumula peste 30…40 l/mp și se va depune strat consistent de zăpadă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informațiile.