Prefectura Suceava a transmis că marți seara drumurile naționale din zona de munte a județului erau acoperite cu un strat de zăpadă de până la trei centimetri. Prefectul Alexandru Moldovan a precizat că având în vedere avertizarea meteo în vigoare de cod portocaliu de ninsori abundente, temporar viscolite și cu depunerea unui strat de zăpadă, Secția de Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a acționat pe toate tronsoane de drum din administrare pentru menținerea fluenței circulației.

Alexandru Moldovan a precizat că a solicitat drumarilor de la SDN Câmpulung Moldovenesc să intervină cu toate utilajele pentru a asigura fluența și desfășurarea traficului rutier fără evenimente, toate cele 22 utilaje dotate cu lamă și răspânditor fiind marți seara pe teren. „Pe drumurile naționale din zona de munte a județului se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată de 0-3 centimetri, înregistrându-se și blocaje în zonele Iacobeni și Mestecăniș din cauza unor autotrenuri neechipate corespunzător, fapt ce a impus coordonarea de la fața locului a operațiunilor de intervenție de către șeful SDN Câmpulung Moldovenesc, doamna Liliana Dranca”, a declarat Moldovan.

El a adăugat că și în zona de responsabilitate a SDN Suceava s-a acționat pe toate căile rutiere acoperite cu strat de zăpadă de 1-2 centimetri, cu 17 ATB, 6 multifuncționale și două buldoexcavatoare cu lamă. El a spus că probleme majore s-au înregistrat pe DN 17 Ilișești – Păltinoasa, unde două autocamioane de transport marfă au derapat pe sensul de urcare și au blocat traficul, făcând aproape imposibilă intervenția utilajelor de deszăpezire, acestea fiind blocate în coloană. Prefectul a arătat că la fața locului s-a deplasat coordonatorul activității SDN Suceava, Romeo Caciuc, în cursul serii circulația fiind deblocată parțial.

Pe de altă parte, Alexandru Moldovan a precizat că, având în vedere condițiile meteo și precipitațiile sub formă de ninsoare abundentă, Inspectoratul de Poliție Județean a dispus suplimentarea efectivelor de poliție rutieră din teren pentru monitorizarea circulației în condiții de iarnă, dar și pentru facilitarea accesului și intervenției utilajelor de deszăpezire. Prefectul a mai spus că până marți seara nu a fost necesară închiderea unor tronsoane de drum.