Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a dat asigurări că social-democrații nu susțin organizarea de alegeri parlamentare anticipate pe motiv că nu reprezintă o prioritate pentru români. Ioan Stan a declarat că decizia PSD de a intra la guvernare a fost luată având în vedere asigurarea unei guvernări stabile care să răspundă problemelor oamenilor, într-un context economic deosebit de dificil. „Drept urmare, este evident pentru toată lumea că declanșarea anticipatelor nu este oportună şi nici nu reprezintă o prioritate pentru români. Acum este mult mai important ca Guvernul să facă toate reformele şi demersurile necesare pentru a obține banii din PNRR”, a spus Stan.

El a arătat că liberalul Gheorghe Falcă, cel care susţine că s-a adus în discuţie acest scenariu, nu a participat la întâlnirile Coaliției de guvernare. „Domnul Falcă vorbește din auzite, nu din realitate. În fapt nu a existat nicio propunere pentru alegeri anticipate. Problema acestora a apărut când presa s-a întrebat ce se va întâmpla dacă preşedintele Iohannis nu va numi premierul PSD, în momentul când ar trebui să aibă loc rotația guvernamentală, conform protocolului politic”, a precizat liderul social-democraților suceveni.

Acesta a arătat că șeful statului tocmai a confirmat că va susține rotația premierilor, aşa că nu există niciun motiv ca cineva să se gândească la alegeri anticipate. Ioan Stan a subliniat faptul că în acest moment PSD are cu totul alte priorități sub aspect economic și social, punând de fiecare dată România şi interesele românilor pe primul loc.