În cadrul Serviciului Cetatea de Scaun, din cadrul Muzeului Național al Bucovinei, se va desfășura, în perioada 25 aprilie  – 5 mai 2023, atelierul de educație muzeală „Micii arheologi și restauratori la Cetatea de Scaun a Sucevei”, prin care se dorește îmbinarea activităților educative cu cele distractive. Este o nouă provocare din partea Muzeului Național al Bucovinei pentru grupurile de elevi care vin să viziteze Cetatea de Scaun a Sucevei.

Partea informativă despre descoperirile arheologice derulate de-a lungul timpului la Cetate se va împleti cu partea practică, în care elevii vor desfășura activități specifice arheologiei. Participanții la acest atelier vor avea posibilitatea să descopere prin cetate, pe baza unei hărți, locuri special amenajate cu nisip, în care au fost îngropate fragmente ceramice.

Cu piesele descoperite, copiii vor reconstitui un vas ceramic. Cadrele didactice care doresc să participe la această activitate se pot informa și pot face programări la numărul de telefon 0784 275 644 sau pe adresa de e-mail: cetate@muzeulbucovinei.ro.