În satul Gura Haitii din comuna Șaru Dornei va avea loc sâmbătă, 13 mai 2023, evenimentul „Haita de Curățenie: Ofensiva contra deşeurilor de pe râul Haita”, ce se înscrie în cadrul proiectului „Ofensiva Verde”, finanțat de Comisia Europeană prin Corpul European de Solidaritate. Grupul de inițiativă al acțiunii este format din cinci tineri. Evenimentul de sâmbătă este organizat în parteneriat cu Asociația Bradul, Muntele și Neagra, Școala Gimnazială Neagra Șarului, Păstrăvăria Neagra și Ocolul Silvic Vatra Dornei.

Sâmbătă, pe 13 mai 2023, începând cu ora 10:00, cei cinci tineri inițiatori, împreună cu 40 de elevi ai Școlii Gimnaziale Neagra Șarului, selectați în proiectul „Ofensiva Verde”, și voluntari/lucrători ai partenerilor se vor aduna în satul Gura Haitii din comuna Șaru Dornei pentru a curăța malurile râului Haita de deșeuri. Evenimentul este deschis publicului și oricine dorește să se alăture acestui efort pentru protejarea mediului înconjurător este binevenit.

Scopul proiectului „Ofensiva verde” este de a crește gradul de conștientizare în rândul cetățenilor, în special a grupului țintă, reprezentat de cei 40 de elevi de gimnaziu, cu privire la importanța florei și faunei pentru comunitatea locală. Puteți să vă alăturați evenimentului „Haita de Curățenie: Ofensiva contra deşeurilor de pe râul Haita” și să protejați mediul înconjurător. Mai multe date pe Facebook: https://fb.me/e/2WvODQgz6. Persoană de contact: Tiberiu Popescu, coordonator proiect popescut@outlook.com, telefon: 0750.615.666, Paul Iordache, președinte Asociația Bradul, Muntele și Neagra, bmnngo2@gmail.com , Telefon: 0756.601.982.