Deputatul PSD de Suceava Gheorghe Șoldan susține că administrația județeană, prin președintele acesteia, Gheorghe Flutur, le-a solicitat producătorilor locali să nu-și mai vândă produsele în tarabele și stânele pe care le au pe Trasrarău, care face legătura între Pojorâta și masivul Rarău. „Ne rupem opincile de dragoste de Bucovina, dar îi dăm afară pe oamenii care o promovează prin produsele lor. Producătorii  locali de pe Transrarău sunt dați afară. Păi, cum vine asta, dle Flutur?

Am aflat zilele trecute că domnul Flutur nu mai vrea producători locali care să-și vândă produsele în drumul spre Rarău. Inclusiv stâna turistică trebuie dărâmată! Aceeași stână pe care săracii oameni au dus-o peste tot prin țară ca să se laude președintele Consiliului Județean cât de bucovinean e”, a spus Gheorghe Șoldan.

El a declarat că oameni care vând produse lactate ori obiecte din lemn confecționate de ei, măști etc. au fost informați de ceva vreme că trebuie să plece, după ce ani de zile totul a fost în regulă și au avut contracte cu administrația județeană. Deputatul PSD de Suceava spune că motivul invocat este acela că se renovează parcarea unde producătorii locali își vindeau produsele.

„Asta deși, de luni bune, nimeni n-a mișcat o piatră din acea parcare. Pot să înțeleg necesitatea modernizării parcărilor (dacă acesta e adevăratul motiv și nu altul), susțin existența unui comerț civilizat, cu atât mai mult pe traseele turistice, dar este de neînțeles de ce nu li se oferă acestor producători o alternativă. Oamenii au cerut să li se permită să se mute în alte parcări de pe drumul spre Rarău. Ce s-a întâmplat? Au fost dați afară inclusiv din biroul lui Gheorghe Flutur cu strigăte și amenințări.

Mi-au povestit toate astea cu lacrimi în ochi. Oameni la 50-60 de ani plângând și temându-se că ei sau rudele lor vor avea de suferit dacă spun adevărul”, a mai precizat deputatul PSD.

El consideră că o astfel de situație este revoltătoare pentru anul 2023. Gheorghe Șoldan a precizat că pe de o parte administrația județeană se laudă în presă cu producătorii din Bucovina, iar de cealaltă parte își bate pur și simplu joc de ei.

„Adevăratul motiv, o spun cu frică oamenii, ar fi că strică încasările unui alt agent economic important, deranjat de turiștii care se opresc în drumul spre Pietrele Doamnei la căbănuțele producătorilor locali. Pe zi ce trece tot mai mulți oameni încep să prindă curaj și să vorbească și despre cealaltă față a politicianului care se laudă cu realizările altora și o ține numai în hore, în timp ce prin județ e prăpăd”, a încheiat Gheorghe Șoldan.