Numeroase probleme administrative dar și multiple proiecte de dezvoltare a municipiului Suceava au fost discutate la începutul săptămânii, în Capitală, de către primarul Ion Lungu, atât la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, la Ministerul Finanțelor, la Ministerul Dezvoltării, Compania Națională de Investiții cât și la Ministerul Educației.

Prezent la București la Comitetul Director al Asociației Municipiilor din România, în calitate de prim-vicepreședinte, edilul Sucevei a avut întâlnire cu o delegație a Ministerului Dezvoltării, formată din ministrul secretar de stat Marin Țole, directorul general PNRR, Dragoș Buhociu și directorul general MDLPA, Daniel Iustin Marinescu.

“S-au purtat discuții referitoare la închiderea proiectelor aferente exercițiului financiar 2016-2020 , stadiul de implementare a proiectelor prin PNRR, stadiul de realizare a procesului de descentralizare și alte probleme punctuale”, a precizat Ion Lungu.


Primarul Sucevei a mai purtat discuții la Ministerul Finanțelor despre creditele de trezorerie care pot fi angajate, apoi la unitatea de monitorizare a proiectelor AM-POR de la Ministerul Dezvoltării, referitor la cererile de plată și de rambursare depuse de municipalitate.

Proiectele primăriei în curs de implementare au fost discutate la Compania Națională de Investiții, în vreme ce la Ministerul Educației a discutat despre finalizarea lucrărilor la Grădinița din curtea Școlii Gimnaziale nr. 7 din cartierul Ițcani.