Ediția din acest an a programului „Pelerin în Bucovina” a început în data de 15 iunie prin parcurgerea traseului Sucevița – Putna, pe o rută care se suprapune pe Via Transilvanica și Via Mariae. Acțiunea a fost realizată cu sprijinul Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților și al Salvamont Suceava. Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă, a declarat că programul se va încheia pe 15 august, când cea mai importantă participare va fi la pelerinajele de la Putna, Cacica și Hagigadar.

Niculai Barbă a subliniat că o parte din traseele montane incluse în rutele de pelerinaj au fost amenajate și în acest an cu sprijinul Salvamont Suceava.

„Aș vrea să mai menționez că în această perioadă va avea loc și Programul Ștefanian, care va începe pe 24 iunie în Cetatea de Scaun a Sucevei, cu pomenirea voievozilor Moldovei și se va încheia pe 2 iulie printr-un pelerinaj la Mănăstirea Putna. Sunt proiecte deja consacrate, care au contribuit la promovarea brandului Bucovina iar în acest an, când Bucovina este Destinația Anului, organizam o serie de evenimente ample care, o dată cu înființarea Organizației de Management al Destinației (OMD) Bucovina, vor contribui la o promovare și mai puternică a brandului Bucovina și a județului Suceava. Bucovina se află în topul tuturor clasamentelor pe turism și ne propunem să ne menținem acolo cu preocuparea de a diversifica și de a crește zilnic calitatea serviciilor, în aşa fel încât toți indicatorii pe turism să crească în perioada următoare”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Suceava.