O dată pe an, timp de patru zile, atât cât durează Cupa „Ion Nistor”, orașul Vicovu de Sus devine capitala minifotbalului românesc. Turneul, ajuns la a treia ediție, a reunit la sfârșitul săptămânii trecute în moderna bază sportivă de la Bivolărie cele mai titrate echipe din România, care au intrat în competiție cu formații care s-au întărit serios, cu jucători cunoscuți, marea lor majoritate internaționali de minifotbal ai României sau foști fotbaliști de prestigiu, precum Mihai Roman, Alex Bourceanu, Sorin Frunză sau Alexandru Stan.

În aceste condiții, nu reprezintă o surpriză faptul că, în fața unei asistențe record, trofeul pus în joc în 2023 a fost câștigat de gruparea Top Scav Cajvana, care s-a prezentat în concurs cu un lot de jucători alcătuit doar din internaționali de minifotbal, proveniniți de la cele mai bune formații din țara noastră.

Locul al doilea a fost ocupat de Mihu Acoperișuri Suceava, o echipă cu rezultate importante pe plan național. Parcursul formației manageriate de Mihai Diaconiță este cu atât mai notabil cu cât a reușit să iasă cu brio dintr-o grupă din care au mai făcut parte campioana en-titre a României la minifotbal, Ajax Dulcisimo Galați, care-i are în componență, printre alții, pe foștii mari fotbaliști Alex Bourceanu și Sorin Frunză, și campioana Clujului, HNH Klausenburg, câștigătoare a Balkan Cup. Confruntarea cu Ajax Dulcisimo a fost cu adevărat senzațională, în condițiile în care gălățenii au condus cu 3-0 la pauză, însă sucevenii au revenit miraculos în mitanul secund, impunându-se cu 5-3! Mihu Acoperișuri a dat și cel mai bun jucător al turneului, în persoana lui Toma Vincene, internațional al României, ca și Răzvan Radu, Vlad Avram sau Sergiu Matei, care au făcut echipă la Cupa „Ion Nistor” cu sucevenii Vlad Hînțăscu, Iosif Netbai, frații Petru și Vlad Răzlog, Andrei Duman, Norbert Solcan și Mihai Diaconiță.

Podiumul a fost completat de Tazmannschaft București, formație cu două titluri de campioană a României la activ, care a dispus în finala mică de Bucovina Vicov.

Premiile puse în joc de organizatori au fost, la rândul lor, deosebit de ofertante, pe măsura renumelui formațiilor participante. Regina turneului a primit suma de 12.000 de lei, vicecampioana 6.000 de lei, în timp ce echipa clasată pe poziția a treia a încasat 3.000 de lei, distincțiile individuale fiind și ele atractive.

Eforturile depuse pentru a aduna la un loc o asemenea pleiadă de echipe campioane au fost pe măsură, iar acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul Primăriei Vicovu de Sus și al edilului Vasile Iliuț, care este un mare susținător al sportului. În organizarea turneului s-au implicat activ Iosif Cârdei, Vasile Dănilă și Dimitrie Bîru, beneficiind de suportul sponsorilor Mihu Acoperișuri, Fritehnic, Solvictor, Profile Decorative Breaban, Zireto, Restaurant & Hotel Ștefan cel Mare, Annely, Liviu Funerar Expres, Gemenii Supermarket, Gj Gym, Florentinii, Pallas, Restaurant Mediterana, Solviluc, Lucas Shoes și Schimb Valutar Exchange.

Tabloul de concurs al celei de-a treia ediții a Cupei „Ion Nistor” a mai cuprins formațiile Paulcor Rădăuți, Belfoot Iași, Constantin Pas, Bucovina Bădeuți, Juventus Costișa, Arsenal Iași, Telefoane Beclean, Mușatinii Suceava, Colosseum Iași și Juniorii Vicov.