Două expoziții, pictură pe pânză și grafică, vor fi vernisate joi, 17 august, la ora 13:00, la Galeria de Artă Zamca. Este vorba de  Expoziția de pictură pe pânză „Dragă pădure, dragă Românie!”, realizată de Luminița Bogdan, și Expoziția de Grafică „Nuanțe și Contururi”, autor Ionela Paiu.

Acțiunea, organizată de Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, se înscrie în programul cultural „Luna Diasporei”, ediția a VII-a, ce are ca motto: „Diaspora se promovează acasă”.

Expozițiile realizate de artiștii suceveni vor putea fi vizitate la Galeria de Artă Zamca, situată pe strada Zamca, nr. 17, Suceava, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00, până pe 31 august 2023.

·       „Dragă pădure, dragă Românie!”, o invitație la dialogul cu natura și tradițiile românești 

Organizatorii vă așteaptă la vernisajul celor două expoziții, pentru a descoperi universul artistic al artiștilor suceveni, o experiență vizuală captivantă în cadrul programului cultural „Luna Diasporei”.

Talentata pictoriță Luminița Bogdan ne dezvăluie creații de o sensibilitate aparte, care au ca temă centrală natura și peisajele României. Expoziția este o călătorie artistică captivantă, în care originalitatea stilistică se împletește cu o muncă asiduă, iar viziunea artistei se îmbracă în culori și forme inedite. Născută la 7 noiembrie 1963, în Suceava, Luminița Bogdan are acum reședința în Germania, iar această expoziție este o oportunitate pentru ea de a-și împărtăși pasiunea artistică cu publicul din țară. „Dragă pădure, dragă Românie!” este o invitație la dialogul cu natura și tradițiile românești, surprinse prin ochii talentați ai artistei. Cu deviza artistică „Discipol nu epigon!”, Luminița Bogdan ne încântă cu o interpretare autentică și personală a lumii, transpusă cu măiestrie pe pânză. Expoziția este curatoriată de maestrul caricaturist Mihai Pânzaru - PIM, iar criticul de artă drd. Delia Ioana-Leizeriuc, consilier DJC Suceava, o descrie ca pe o aventură artistică în care originalitatea și munca asiduă se îmbină într-un mod inedit.

·       Grafică: „Nuanțe și Contururi”,  de Ionela Paiu

 În cea de-a doua expoziție, talentata graficiană Ionela Paiu ne surprinde cu o selecție captivantă de lucrări care explorează nuanțele și contururile prin intermediul artei grafice.

Tematica expoziției se înscrie în contextul cultural al anului 2023, dedicat omagierii marelui compozitor român Ciprian Porumbescu. Expoziția „Nuanțe și Contururi” este un demers artistic ce ne dezvăluie lumea subtilă și complexă a graficii, într-o manieră plină de expresivitate și originalitate. Curator: maestrul caricaturist Mihai Pânzaru – PIM. Această expoziție, spun specialiștii, îmbină măiestria tehnică cu sensibilitatea artistică, oferind publicului o experiență vizuală captivantă. Pentru mai multe informații legate de expoziții, persoana de contact din cadrul Asociației Institutul Bucovina este Petru Vasile Gafiuc, președintele organizației, telefon: 0230.524.128, sau e-mail la adresa: office@bucovinainstitute.org.