Campania națională de curățenie “Let's Do It, Romania!”, în care voluntari din toată țara se implică în campanii de ecologizare, în același timp, a avut loc și anul acesta la Suceava.

Sâmbătă dimineață, sute de voluntari s-au adunat în centrul municipiului reședință de județ, pentru a face curățenie în “inima verde a orașului”, Parcul Șipote.

„Primăria municipiului Suceava colectează taxe și e de datoria Primăriei să efectueze curățenia în oraș, dar trebuie o responsabilitate comună a administrației pe de o parte și a cetățeanului pe de altă parte să se mențină acea curățenie. Degeaba facem noi curățenie dacă alții nu o mențin”, a spus viceprimarul Lucian Harșovschi, care a coordonat acțiunea din partea Primăriei Suceava, care, prin intermediul firmelor de salubrizare, a pus la dispoziție și suportul logistic necesar acțiunilor de ecologizare.

Prezent în mijlocul voluntarilor, lucrând alături de ei la strângerea paharelor de cafea, a ambalajelor de alimente, a pachetelor de țigări și chiștoacelor, de pe spațiile verzi și trotuare, Lucian Harșovschi le-a atras atenția că nu e suficient ce se face atunci, într-o zi, pentru că atunci când se face curățenie, foarte important este să fie menținută. De aceea, i-a îndemnat să atragă atenția celor pe care îi văd că aruncă deșeuri în altă parte decât la coșurile de gunoi. „Păstrând curățenia vom avea un oraș curat”, a concluzionat el, prezetând o parte din gunoaiele strânse de voluntari, în zeci de saci menajeri.

 

Pe lângă Parcul Șipote, voluntarii au mai strâns deșeuri și de pe malul râului Suceava, dar și la liziera pădurii Zamca.