CSU Suceava a câștigat duelul de pe teren propriu cu SCM Politehnica Timișoara din cadrul etapei a IV-a a Ligii Naționale de handbal masculin la capătul unui meci cu o desfășurare extraordinară. Echipa pregătită de Petru Ghervan, Bogdan Șoldănescu și Iulian Andrei s-a impus la limită cu 35-34 (14-18), golul victoriei fiind înscris de Adrian Tîrzioru în ultima secundă de joc, dintr-o lovitură liberă de la 9 metri, cu toată opoziția zidului format de masivii jucători timișoreni.

Conduși în marea majoritate a timpului pe tabela de marcaj chiar și la o diferență de patru goluri, sucevenii au meritul că au luptat până la capăt și nu s-au recunoscut nici o clipă învinși. Când mai erau ceva mai mult de patru minute de joc, echipa oaspete, antrenată de suceveanul Mihai Rohozneanu, avea un avantaj de de trei goluri, 33-30, și se părea că soarta partidei este tranșată. Însă așa cum am mai spus, handbaliști noștri nu s-au dat bătuți, iar eforturile le-au fost încununate de reușita lui Tîrzioru din ultima secundă, care a declanșat fiesta în sala „Dumitru Bernicu”.

CSU Suceava: Darius Makaria (două intervenții), Mihai Merlă (4 intervenții) – Claudiu Lazurcă (12 goluri), Adrian Tîrzioru (5), Eduard Iordachi (5), Vencel Csog (5), Leonard Ștefan (3), Botond Balazs (2), Răzvan Gavriloaia (1), Cosmin Lupu (1), Aron Dedu (1), Alex Dascălu, Codrin Radu.

Cel mai bun marcator al bănățenilor a fost golgeterul Ligii Naționale, Marius Sadoveac, cu 8 reușite.

În urma acestui succes, CSU Suceava a urcat pe locul al șaselea în ierarhie.

În runda viitoare universitarii au o misiune imposibilă, urmând să evolueze pe terenul campioanei Dinamo București.