Lucrările de modernizare din unele zone ale Sucevei au ajuns să fie finalizate cu „hei-rup” odată cu prima ninsoare, după ce luni de zile, când vremea era prielnică, s-a lucrat foarte încet.

Nemulțumit de situație, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, îi amenință pe constructori că dacă nu vor respecta termenii contractuali, nu vor mai fi primiți la licitații.

„Așa nu mai merge! Se pare că unii pot lucra doar împinși de la spate. Înainte de prima ninsoare, vineri, i-a luat hărnicia pe constructori și au încercat să finalizeze lucrările pe strada Luceafărului.
A nins, iar acum utilajele stau în zăpadă, timp de 4 luni mișcându-se foarte, foarte încet.
Din păcate, este puțin probabil să finalizeze lucrările anul acesta, dar pe noul contract voi fi și mai categoric, iar dacă condițiile nu se respectă, vor avea de suferit și constructorii, nu doar sucevenii din cauza lor”, a spus Lucian Harșovschi, care a fost prezent în teren, alături de echipele de lucru, pentru a impulsiona finalizarea lucrării tergiversate luni de zile.

Chiar dacă rezultatele sunt vizibile, ce nu s-a făcut în săptămâni fiind rezolvat acum, constructorul nu mai poate finaliza tot ce trebuia refăcut în zona respectivă, din cauza venirii iernii.

„Continuăm din primăvară, dar nu în ritmul acesta!”, a concluzionat Harșovschi, care vrea să impună constructorilor un ritm mai rapid de finalizare a lucrărilor încredințate de municipalitate, încât și disconfortul locuitorilor din zonele respective să fie redus.