Locuitorii cartierului sucevean George Enescu nu au căldură, apă caldă și apă rece de duminică după-amiază, din cauza unei avarii pe conducta principală ACET care alimentează această zonă.

Avaria s-a produs în zona stației de autobuze Mobilă, dar căutările echipelor de intervenție nu au avut rezultatul scontat, încât, deși estimarea inițială era că situația va fi remediată până luni la ora 15.00, problema va dura mai mult.

Practic, locuitorii din aproape tot cartierul George Enescu nu mai au apă potabilă la robinete de 24 de ore și situația se va prelungi mai mult, neplăceri fiind cauzate și de imposibilitatea de a face un duș sau a trage apa la toaletă.

Mai mult, avaria care afectează zona bulevardului George Enescu, de la intersecția cu str. Universității până la intersecția cu str. Calea Obcinilor, Aleea Lalelelor și Aleea Jupiter, a lăsat fără apă și punctele termice G.Enescu 4/3, G.Enescu 4/3/1, G.Enescu 4/3/2.

Practic, din cauza avariei la rețeaua de apă rece, nu poate fi furnizată nici căldura și apa caldă celor din sistemul centralizat, dar probleme în această privință au și cei cu centrale termice proprii.

Echipele de intervenție ale ACET sunt în teren și vor acționa până târziu în noapte, dar un termen exact privind reluarea furnizării serviciului de alimentare cu apă potabilă nu poate fi avansat.