Două noi săli de sport urmează să fie construite de municipalitatea suceveană în cartierul George Enescu, pentru a deservi elevii care învață la unitățile școlare din zonă.

Mai exact, în cadrul ședinței de Consiliu Local de la finele lunii noiembrie vor fi aprobați indicatorii tehnico-economici pentru construirea sălilor de sport de la Școala Gimnazială Nr. 4 și de la Școala Gimnazială Nr. 8, din cartierul George Enescu.

La Școala Nr. 4, suprafața construită propusă pentru sala de sport este de 853 mp, în vreme ce la Școala Nr. 8, unde învață aproximativ peste 600 de elevi, iar suprafața de teren construibil este mai mare, sala de sport ar urma să aibă 1.045 mp.

Costurile de realizare a celor două obiective de investiții în infrastructura școlară și sportivă sunt de aproximativ 4,9 milioane lei pentru sala de sport de la Școala Nr. 4 și 6,3 milioane lei pentru cea de la Școala Nr. 8.

În ambele cazuri, durata de execuție este de 12 luni din momentul obținerii autorizației de construire.

Doar că până acolo mai sunt mulți pași de parcurs, unul major fiind obținerea finanțărilor necesare, prin „Programul Regional Nord-Est 2021-2027, prioritatea 6 – o regiune educată”.

Inițiatorii celor două proiecte de hotărâre sunt primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi.

Anunțul referitor la demararea acestor două proiecte importante pentru elevi și comunitatea locală a fost făcut de primarul Ion Lungu, prezent în weekend la un eveniment sportiv - „Aleargă pentru sănătatea ta", organizat de Academia de Sport Suceava, în parteneriat cu Primăria Suceava și Școala Gimnazială Nr. 11.

„Municipalitatea suceveană sprijină și finanțează sportul dedicat comunității și dezvoltă rețeaua de săli de sport. La festivitatea de premiere i-am felicitat pe participanți, îndeosebi pe primii 3 clasați la fiecare categorie, și i-am sfătuit și le-am recomandat să facă cât mai multă mișcare în detrimentul tabletei și al telefonului! Felicitări tuturor și vom continua să finanțăm asemenea evenimente sportive!”, a spus edilul Sucevei, după evenimentul sportiv de la finele săptămânii trecute.