Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Arbore, și fiica sa au ajuns la spital, marți seară, după ce căruța cu care se deplasau a fost lovită din spate de un autoturism condus de un șofer beat. Accidentul s-a produs în jurul orei 17.40, pe raza comunei Arbore, din fericire fără a se solda cu consecințe dramatice.

Din cercetările polițiștilor a rezultat că un șofer în vârstă de 40 de ani, din Solca, în timp ce conducea un Ford Fiesta, pe DN 2K, în Arbore, a intrat în coliziune cu atelajul hipo din față, care era semnalizat în partea din spate, condus de un localnic cin Arbore, în vârstă de 49 de ani, însoțit în atelaj de soția și de fiica sa.

Echipajele medicale ajunse la fața locului i-au preluat pe bărbatul de 49 de ani și pe fiica sa, care acuzau dureri, transportându-i la Spitalul municipal Rădăuți.

Bărbatul de 49 de ani a fost diagnosticat cu contuzii la nivelul mâinilor, iar fata cu o contuzie de coloană cervicală, primele investigații medicale încadrându-i pe ambii la răniți ușor.

În urma verificării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat concentrația de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la Spitalul Rădăuți, unde i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Și conducătorul căruței a fost verificat cu etilotestul, rezultând alcoolemie 0.

Polițiștii au deschis dosare de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.