Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava va înființa, de anul școlar următor, o clasă de-a V-a, cu 26 de locuri, cu predare intensivă a disciplinei informatică.

În urma unei evaluări realizate în luna decembrie a anului trecut, Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar – ARACIP a autorizat funcționarea ciclului gimnazial la colegiul sucevean, începând cu anul școlar 2024-2025.

Directorul liceului, prof. Virginel Iordache, a arătat că „vorbim de fapt de o reluare a activității la nivel gimnazial, întrucât școala noastră a avut o tradiție în acest sens. Din păcate, acum câțiva ani, ciclul gimnazial a fost dizolvat, însă acum vom repara această greșeală.

În clasa a V-a care va funcționa din toamnă la Colegiul Național de Informatică <Spiru Haret> se va studia informatica în regim intensiv. Orele se vor desfășura de dimineață, între 8.00 și 13.00, cu posibilitatea pentru elevi de a servi masa la cantină. De asemenea, ne dorim ca pe viitor să putem oferi și servicii de after school pentru elevii de clasa a V-a”.

Înscrierea candidaților va debuta pe 1 iunie, iar în cazul în care există mai mulți candidați decât numărul de locuri disponibil, va fi organizată o etapă de selecție.

Înființarea acestei clase a fost prinsă și în planul de școlarizare al unității, iar încadrările pentru profesori au fost făcute deja.

„E o dorință mai veche reînființarea nivelului gimnazial, iar atunci când am candidat pentru funcția de director, am prevăzut în planul de management acest obiectiv. E și o modalitate de a recruta elevii pentru liceu, mai ales că astfel vor avea o continuitate în ceea ce privește profesorii de la disciplinele principale”, a mai spus prof. Iordache.

Cât despre evaluatorii ARACIP, care au efectuat vizita în perioada 7-8 decembrie, impresia acestora a fost una pozitivă. Inspectorii Agenției au apreciat condițiile, aspectul și organizarea din cadrul colegiului.