Sub deviza "Tot ce-i românesc nu piere și nici nu va pieri", elevii clasei a III-a A, de la Școala Gimnazială "George Tofan" Bilca, sub coordonarea prof. Elena Negru, au marcat Mica Unire prin sceneta "Moș Ion Roată și Unirea".

Implicați și entuziaști, micii actori au interpretat cu dăruire sceneta, fiind puși în temă și despre semnificația istorică a zilei de 24 ianuarie.

Au interpretat: Alexandru Galan (Alexandru Ioan Cuza), Matei Mucea (Moș Ion Roată), Cezar Schipor (Boierul), Ștefania Mucea, Andra Savu, Daria Crasneanu, Anastasia Savu, Sofia Șerban, Irina Motrescu, Ștefan Atodiresei, Andrei Coval, Eduardo Sofian, Matei Fusa, Gabriel Presejniuc, Augustin Ungurean (țăranii).

„Deși încă mici, în suflețelele lor vibrează dragostea de grai, port, neam și țară, iar școala noastră nu încetează să cultive cu stăruință aceste valori. Copiii au învățat că nici o zi nu începe fără Dumnezeu și că doar uniți vom reuși să facem viața mai ușoară și ne vom bucura de frumusețea și unicitatea ei!”, a transmis prof. Elena Negru, cunoscută ca o promotoare a valorilor și tradițiilor românești, dăruind permanent elevilor din preaplinul darurilor cu care ea a fost înzestrată.