Un tânăr în vârstă de 23 ani, din orașul Darabani, județul Botoșani, a încasat o amendă mare dar s-a ales și cu dosar penal și cu mașina sechestrată după ce a fost înregistrat cu viteză excesivă în localitate.

Pe 25 ianuarie, în jurul orei 16.45, polițiștii de la Compartimentul Rutier Gura Humorului, în timp ce se aflau în serviciu de patrulare a traficului de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, în Frasin, au înregistrat cu radarul un autoturism BMW care circula cu viteza excesivă din sens opus.

Șoferul a fost înregistrat cu 127 de km/h în localitate iar inițial nu a oprit la semnalul făcut de polițiștii rutieri. Polițiștii au plecat în urmărirea vehiculului suspect și l-au oprit la ieșirea din Frasin.

La volan a fost identificat un bărbat de 23 ani din orașul Darabani, care a prezentat pentru control cartea de identitate precum și documentele autoturismului.

Baza de date a indicat că tânărul a fost posesor al permisului de conducere, care i-a fost însă anulat printr-o sentință penală din anul 2022. Așadar, tânărul nu mai avea dreptul de a conduce. 

De asemenea, s-a mai stabilit că autoturismul figura cu măsura sechestrului. asigurator. 

Tânărul a fost verificat și cu etilotestul dar nu era băut.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost anulată.

Pentru viteză excesivă și neoprire la semnal, șoferul a încasat amenzi în valoare de 3.495 lei. De asemenea, vehiculul a fost imobilizat.