Un tânăr în vârstă de 17 ani, din Ilișești, a fost arestat preventiv după ce a comis un nou furt, în timp ce se afla sub măsura controlului judiciar.

Alexandru Marian M., încă minor, a fost arestat după ce inițial judecătorii de la Gura Humorului au respins propunerea procurorilor.

Tânărul a fost pus sub acuzare inițial pentru spargerea sediului Primăriei Ilișești, în luna iunie a anului trecut. Atunci, după terminarea programului de lucru, un hoț a forțat intrarea în sediul primăriei și a cotrobăit prin birouri.

Hoțul nu a plecat cu mare lucru, găsind doar 100 de lei, dar a provocat pagube prin distrugere.

Primăria Ilișești nu era prevăzută cu alarma umană iar sistemul de alarmare era defect, a comunicat Inspectoratului de Poliție Județean Suceava la vremea respectivă. T

Tânărul identificat ca autor al furtului a fost cercetat în continuare în libertate, dar sub control judiciar, având impuse obligații și restricții.

În ultima zi a anului trecut, o femeie din Ilișești a anunțat că un hoț a pătruns în locuința sa și i-a sustras poșeta. Polițiștii au demarat cercetări și au stabilit zilele trecute că este vorba de același autor de la sediul Primăriei Ilișești.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a solicitat instanței de judecată înlocuirea controlului judiciar cu arestul preventiv, solicitare respinsă însă de Judecătoria Gura Humorului.

Procurorii au făcut însă contestație la instanța superioară. Pe 26 ianuarie, Tribunalul Suceava a admis solicitarea procurorului de caz și a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile. La ultimul furt acesta s-ar fi folosit și de violență.

Nu este prima dată când judecătorii de la Gura Humorului resping propuneri de arestare privind autori de fapte grave ori aflați în recidivă.