Alin Vasile Lucașciuc, elev în clasa a XI-a, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” din Câmpulung Moldovenesc, a reușit să se califice la etapa națională a Olimpiadei de geografie pentru al doilea an consecutiv.

După o mențiune din partea Ministerului Educației și calificare în lotul lărgit al olimpiadei în 2023, tânărul dorește să-și depășească rezultatele de anul trecut și să se întoarcă acasă cu un premiu onorant.

„Pot să spun că geografia a devenit o pasiune pentru mine încă din anii anteriori, iar printr-o sporită atenție, timp acordat acestei discipline, consistență în învățare și cu ajutorul dedicat din partea profesorului de geografie, dr. Piticar Toader Mihai, am reușit să evoluez și să obțin rezultate considerabile”, a spus Alin Vasile Lucașciuc.

Competiția se va desfășura în perioada 25 – 30 aprilie, la Constanța.

La etapa naţională, elevii susțin două probe: proba teoretică – cu o pondere de 75% în punctajul final și proba practică - cu o pondere de 25% în punctajul final. Durata probei teoretice este de trei ore. Proba practică are două componente: proba practică de teren, cu o durată stabilită în funcție de traseul și de punctele de observație, dar care nu poate să depășească 8 ore; proba practică scrisă, care se desfășoară după proba practică de teren și are o durată de 90 minute.