Cvadruplă și inedită calificare pentru elevii Colegiului Național ”Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți, la faza națională a Olimpiadei de Religie, după ce la faza județeană au obținut rezultate excelente.

Calificare la etapa superioară la Religie - cultul ortodox și Premiul I cu nota 10 la faza județeană au elevii: Teodora Sava (clasa a IX-a E), Matei Sava (clasa a XI-a C) și Maria Molea (clasa a XII-a G), coordonați de prof. Miriam Leon-Postolache, consilierul educativ al colegiului.

Calificare la Religie – cultul romano-catolic și Premiul I și-a adjudecat elevul Edgar Leahu (a X-a C), sub îndrumarea preotului Ionuț Midac.

Demn de remarcat este faptul că Matei Sava și Maria Molea sunt la a doua calificare consecutivă, iar anul trecut au obținut, ambii, Premiul I la faza națională desfășurată la Arad.

Mai mult, anul trecut Maria s-a mai calificat la faza națională și la Olimpiada de Cultură și Spiritualitate Românească, la care a obținut Mențiune, și Olimpiada de Limba Germană Modernă, la care nu a putut participa din cauză că s-a desfășurat simultan cu olimpiada de religie.

„Lotul olimpicilor naționali de la CNEH ajunge astfel la 20 de elevi calificați, aproape toate disciplinele din planurile-cadru fiind reprezentate, ceea ce denotă importanța acordată studiului tuturor științelor de către elevii și profesorii colegiului.

Conducerea colegiului, reprezentată de director, prof. dr. Adrian-Nicolae Puiu, și director adj., prof. dr. Luminița Mirela Lăzărescu, felicită în egală măsură pe elevii și cadrele didactice care dovedesc înclinare către studiu și performanță, în acord cu renumele și deviza instituției, contribuind la creșterea prestigiului istoric al Colegiului Național <Eudoxiu Hurmuzachi> Rădăuți și le dorește tuturor elevilor calificați mult succes la etapa națională”, au transmis reprezentanții unității.