Tribunal Suceava a analizat, vineri, contestația depusă de primarul comunei Bosanci, Neculai Miron, și reprezentanții AUR împotriva deciziei Biroului Județean Suceava prin care i s-a respins candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Magistratul care a analizat contestația a decis să o respingă, astfel încât Neculai Miron nu poate candida momentan pentru șefia județului. Soluția nu este definitivă și poate fi contestată în 24 de ore de la pronunțare la Curtea de Apel Suceava, care va lua decizia definitivă în ceea ce privește candidatura lui Neculai Miron din partea AUR pentru președinția Consiliului Județean Suceava.

Reamintim că Biroul Electoral Județean a respins în cursul zilei de miercuri candidatura lui Neculai Miron, din partea AUR, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Suceava. Membrii BEJ Suceava au ajuns la concluzia că Neculai Miron nu poate candida concomitent pentru funcția de primar al comunei Bosanci și pentru funcția de președinte al CJ Suceava.

Decizia a fost luată cu scorul de 7 voturi pentru respingerea candidaturii și 4 împotrivă. Cele 4 voturi pentru menținerea lui Neculai Miron în cursă au fost ale reprezentanților AUR, PSD, PMP și USR.