Bărbatul în vârstă de 41 de ani, din comuna Slatina, care a comis un accident mortal în noaptea de 4 spre 5 iunie și a părăsit locul faptei, rămâne după gratii cel puțin 30 de zile, a stabilit definitiv Tribunalul Suceava în ședința de luni, 10 iunie.

Judecătorii au respins contestația inculpatului, care a solicitat o măsură mai blândă decât arestul preventiv. Soluția vine cumva previzibil având în vedere intenția clară de a fugi a autorului accidentului, dar și suspiciunea că era băut la ora accidentului.

Miercurea trecută, la ora 1.15 din noapte, un apel la 112 a anunțat Poliția municipiului Fălticeni cu privire la faptul că un bărbat este întins pe partea carosabilă a DJ 209A, în satul Pâraie, comuna Mălini, posibil decedat.

În scurt timp s-a constatat decesul celui care se deplasase cu o bicicletă, Vasile B., în vârstă de 24 de ani, din Mălini.

”În timp ce conducea un autoturism pe drumurile publice din mediul rural, într-o curbă, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic şi al consumului de alcool, a surprins şi accidentat o persoană de sex masculin care se deplasa pe bicicletă pe partea carosabilă, în urma accidentului rutier rezultând decesul acesteia. După producerea accidentului a părăsit locul accidentului, abandonând autoturismul pe un drum forestier”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

Au fost alertate toate echipajele în serviciu și a fost identificat abandonat un autoturism marca Skoda, cu avarii, pe un drum forestier din zona Mănăstirii Slatina.

S-a stabilit în scurt că mașina aparține firmei SVG TRANSPORTER SRL, din satul Găinești, comuna Slatina, iar la volan s-a aflat chiar administratorul, Mihai Pîrlac, în vârstă de 41 de ani.

Din cercetări a rezultat că omul de afaceri a abandonat mașina în acea parcare după accident și a apelat la o cunoștință, care l-a luat cu mașina sa.

În postura de pasager, Pîrlac s-a îndreptat spre Siret.

Echipajele de poliție angrenate în acest caz s-au mișcat însă repede, iar suspectul a fost identificat în jurul orei 7.45 dimineața.

Acesta era pe locul din dreapta în mașina condusă de un amic. 

La aproximativ 7 ore de la accident, când a putut fi testat, suspectul avea concentrația de 0,17 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Procurorii de la Fălticeni par a avea date clare că acesta a băut înainte de accident și așteaptă pentru completarea anchetei un calcul retroactiv al alcoolemiei.

De altfel, există date destul de certe că acesta a băut într-un local înainte de a se urca la volan și a se duce spre casă.

Pe lângă intenția de a scăpa de răspundere, prin fugă șoferul a șters o parte din urmele care ar fi putut arăta mai clar cum s-a produs accidentul.

Mihai Pîrlac a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

După modificarea Codului Penal din vara anului trecut, șoferii care comit accidente mortale cu circumstanțe agravante nu pot beneficia de suspendarea pedepsei. Așadar, pedeapsa se aplică doar în regim cu executare.