Suceveanul Alexandru Semeniuc, dirijor al Coralei ”Ciprian Porumbescu” și secretar artistic al SymphOpera Fest, s-a calificat în finala concursului de muzică clasică Worldʼs Best Musicians, ediția a IV-a, secțiunea compoziție.

În cadrul competiției s-au înscris 1.000 de concurenți din 53 de țări, Alexandru fiind reprezentatul României în această etapă.

"Iată, talantul înmulțit cu perseverență, muncă, răbdare și inimă curată este cheia succesului. Realizările constante ale tânărului Alexandru Semeniuc sunt dovada vie a pregătirii și profesionalismului desăvârșit. Acest premiu vine după o serie de concursuri câștigate în ultimii 6 ani de către dirijorul coralei sucevene care, pe lângă calitatea dirijorală recunoscută la nivel mondial, deține puternice abilități în sfera compoziției", a comentat managerul Coralei „Ciprian Porumbescu”, Ionuț-Vichentie Ilisoi.

Pe 17 iunie se va afișa marele câştigător, lista completă a finaliștilor putând fi consultată la https://worldsbestmusicians.com/4th-edition-june-2024/.

"Cu astfel de tineri de succes avem garanția faptului că viitorul cultural al Sucevei și al țării noastre este pe mâini bune!", a mai adăugat Ionuț-Vichentie Ilisoi.