Profesoara de limba și literatura română Aura Bicsi a trecut în eternitate, sâmbătă, 8 iunie, la vârsta de 81 de ani.

Personalitate marcantă a școlii sucevene, profesor de limba și literatura română, inspector de specialitate respectat și apreciat pentru vocație și profesionalism, Aura Bicsi a fost mentorul multor generații.

A predat la Colegiul Național „Petru Rareș” Suceava (de unde s-a și pensionat), la liceele industriale Nr. 1 și Nr. 3.

Odată cu anunțul dispariției sale, foști elevi, colegi și cunoscuți și-au exprimat regretul, dar și admirația vizavi de personalitatea și activitatea dascălului.
„Drum în lumină, spre eternitate, doamna profesoară!

O zi tristă ! O zi în care spunem, din nou, că marii dascăli ai Colegiului Național <Petru Rareș> pleacă discret.

 (...) Un profesor pedant și elegant care a iubit frumosul și a pictat cu pasiune cele mai frumoase flori, care de astăzi o vor bucura într-o lume mai bună.

A predat și a încurajat. A iubit și a învățat. A povestit cu șarm și a râs discret. A avut vocația unui dascăl strălucit a cărui prezență a inspirat respect.

Vă mulțumim, doamnă profesor Aura Bicsi, pentru toată frumusețea pe care ați lăsat-o în urmă! Vă mulțumim că ați hrănit inspirația profesorilor care vă urmează și ați crescut generații care astăzi regretă plecarea dumneavoastră”, au transmis foștii săi colegi de la Colegiul „Petru Rareș”.

„Ne-ați crescut, ne-ați înflorit, ne-ați fascinat prin cuvânt..., astfel că mulți dintre noi n-am mai putut dori altceva, după aceea, decât Litere.

Ați plecat, dar nu de tot, pentru că o părticică din Dumneavoastră a rămas ca prezență vie și luminoasă în noi, semn că ne-ați marcat destinul în cel mai frumos mod”, a fost gândul transmis de o fostă elevă a prof. Bicsi.

„Nu voi uita nicicând noblețea dumneavoastră, chipul superb, desprins, parcă, din peliculele unei lumi de altădată! Voi prețui întotdeauna întâlnirea noastră, prietenia, prilejul minunat al unor dezvăluiri care mi-au schimbat viața, revelația, eleganța. Astăzi vă mulțumesc că ați îngăduit să ajung atât de aproape de ceea ce am admirat întotdeauna. FRUMUSEȚEA, în toate formele ei. Recunoștință în veșnicie!”, este un mesaj transmis de cei care au îndrăgit-o.