Cele trei zile de spectacole cu tematică medievală, din Cetatea de Scaun Suceava, sunt o ocazie potrivită pentru a savura și o serie de produse gătite ca pe vremuri, pentru a fi atât gustoase, cât și arătoase.
Tocmai de aceea, Restaurantul ”Ceaunul Răzeșilor”, de pe platoul Cetății de Scaun, a pregătit un meniu special de festival medieval, pentru cei care vin să se bucure de spectacolele medievale de calitate și de luptele cavalerilor veniți din șapte țări.
”Pentru boierii și domnițele din Cetate am pregătit ceaune cu afumături coapte în untură, sarmale învelite în foi de varză, gulaș de vițel și balmoș. Pentru cavaleri și nu numai, am pus la rece vinul de Cotnari, care poate fi servit cu un pui gătit la ceaun. Pentru domnițe avem grătar de păstrăv cu hribi, iar la final, îi invităm să se delecteze cu dulcegării - papanași și clătite cu lichior din afine”, au spus reprezentanții cunoscutului restaurant de lângă Cetate.
Nu lipsesc nici delicioasele plăcinte poale-n brâu, făcute ca pe vremea lui Ștefan cel Mare, ori savuroase plăcinte cu dovleac turcesc.
Și pe copii îi așteaptă surprize plăcute – pizza pe vatră, făcută după delicioase rețete italiene - servite împreună cu răcoritoare aromate.
”Pentru târgoveți am făcut foc mare, și pe jar am pus frigărui și fleică de porc, cârnați afumați asortați cu cartofi prăjiți în untură, serviți cu brânză și usturoi. Răzeșii și pelerinii se pot delecta cu mititei și multă bere ori cu țuică de prună, naturală. Vă invităm la Festivalul Medieval și la bucate savuroase”, au adăugat reprezentanții Restaurantului ”Ceaunul Răzeșilor”, de pe platoul Cetății de Scaun, în care se desfășoară, până duminică inclusiv, cel mai mare festival medieval din România.
Comentarii